Join The Cycle

WELKOM!

Elke vrouw en/of moeder herkent het wel: Spullen die nooit of amper gedragen zijn geweest. Volgens een recent artikel hangt er bij de gemiddelde vrouw voor €2700 aan ongedragen kleding aan de kapstok. Een hoop geld wat plaats inneemt.
Deze spullen kunnen natuurlijk perfect doorverkocht worden op de gekende tweedehands websites. Maar het ontbreekt vaak aan moed en tijd om hier aan te beginnen. En zo blijven ze vaak of eindigen in een doos op zolder. Dat is jammer want

Via Join The Cycle vind je toffe spullen aan een fractie van de prijs. Want “one woman’s trash is another woman’s treasure”. En wat is er nu leuker dan een kijkje te kunnen nemen in de kleerkast van honderden andere vrouwen? 😉

Aagje: “Ik verkocht al een hele tijd mijn eigen kleding via sociale media onder de naam Closet Cleaning. Geen betere naam dekt de lading.
Dat werkte zo goed dat vriendinnen vroegen om hun spullen ook te verkopen”. Maar een echt bedrijf was dit nog niet. “Dat idee is pas eind vorig jaar ontstaan toen mijn zus een nieuwe uitdaging in haar carrière zocht, waarbij mijn achtergrond als e-commerce-manager helemaal van pas kwam.”

Liesbet: “Ik ben gepokt en gemazeld in de retail. De laatste 10 jaar heb ik als manager gewerkt voor de grootste modeketens ter wereld, de laatste jaren als manager van Zara Kids. Met de komst van mijn eerste zoontje was het tijd om mijn professioneel leven een andere wending te geven. Ik zag een verhaal in het idee van Aagje en vooral uitbreiding naar de markt van tweedehands kinderkledij. Veel moeders kopen kinderkleding vaak emotioneel “want alles is zo schattig”. Ik herken mezelf daar zeker ook in. Dat samen met het feit dat kinderen en dan vooral baby’s snel uit hun kleding groeien zorgt voor kasten vol met zo goed als nieuwe kledij. De spullen die verkocht worden op Little Dragons zijn daardoor ook bijna zo goed al nieuw. Maar de prijzen zijn veel interessanter.”

Na het maken van een afspraak worden de spullen getaxeerd, gefotografeerd in de studio en online gezet. Via professionele websites, mooie foto’s en goede marketing wordt er een nieuw leven voor de spullen gezocht.
Op het einde van elke maand ontvangt de verkoper de opbrengst van de verkochte spullen. Wat na verloop van tijd niet verkocht wordt kan terug worden opgehaald of wordt geschonken aan een goed doel. Dat beslist de verkoper.

Join The Cycle maakt geen onderscheid tussen grote en minder grote merken. Al zijn er wel enkele regels. De kwaliteit van het product primeert op het merk!
Momenteel ligt de focus enkel op kledij. Maar het concept is breed genoeg om in de toekomst andere producten een nieuw leven te bieden.

Het leukste aan dit concept? Al snel merkten we dat onze verkopers ook onze kopers werden. En dat maakt het idee achter Join The Cycle eens zo leuk!

Groetjes,

Aagje en Liesbet